Interviuri · sapunuri · Uncategorized

K’Adelle la prima…iesire

Trebuie sa va spun ca ma simt de doua ori mandra!

In primul rand pentru invitatia pe care am primit-o, aceea de a participa cu cateva din produsele mele la o tombola organizata in cadrul unui eveniment.   Evenimentul?   Ei bine, acesta e al doilea motiv de mandrie! Evenimentul a fost o conferinta a doamnei Monica Reu, despre care va voi spune si cateva cuvinte.

monica-reu-foto

„Monica Reu este fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si primul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA si organizeaza si conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, impartasind metoda in cursuri deschise, grupuri de practica, tabere de familie, scoli si institutii. Pasiunea ei este sprijinirea dascalilor, a parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi.

La inceputul anului 2010 a dat nastere celui mai transformator program de dezvoltare personala – fiica ei, Emma. La jumatatea aceluias an, a demarat programul “Educatie empatica – CNV pentru parinti”, din dorinta de a impartasi parintilor modul in care Comunicarea Nonviolenta ajuta la crearea si consolidarea unei relatii bazate pe incredere, respect si empatie, si poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Pana in momentul de fata, cursul Educatie Empatica s-a bucurat de succes in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Galati, Constanta si… Bruxelles.

libris.ro%20

O prelungire fireasca a acestui proiect a reprezentat-o cursul “Educatie Empatica in scoala si gradinita”, ce a fost sustinut pana acum la Transylvania College in Cluj Napoca, Scoala Gimnaziala din Sanpetru si la Casa Montessori din Bucuresti.

In sedintele de consiliere individuala foloseste atat Comunicarea Nonviolenta, cat si formarea ei ca Solution Focus Coach, abordare ce are ca obiectiv orientarea indivizilor catre descoperirea resurselor interioare pentru rezolvarea benefica si constructiva a problemelor si provocarilor relationale.

S-a implicat de-a lungul timpului in publicarea unor lucrari valoroase de dezvoltare personala si parenting: este traducatorul cartii “Comunicarea Nonviolenta, un limbaj al vietii” de Marshall Rosenberg (Editura Ponte); redactorul cartii “Lacrimi si crize de furie” de Aletha Solter (Editura Ponte); redactorul cartii “Parenting neconditionat” de Alfie Kohn.

Alaturi de Totul despre Mame, Monica a fost organizator al conferintelor sociologului si autorului Alfie Kohn la Bucuresti in 2013 si 2014.

Monica este colaborator al emisiunii TV “Totul despre Mame” si este adesea invitata in emisiuni radio la Radio Itsy Bitsy si Radio Romania Actualitati. Este fondator al conceptului Parinte Constient – http://www.parinteconstient.ro .”

sursa: http://www.nonviolenta.org/top-level/acnv/traineri-acnv/monica-reu

Conferinta la care am avut onoarea sa particip a fost organizata de Centrul educational Antonia si a avut ca tema consolidarea increderii si a stimei de sine a copilului. Recunosc faptul ca mi-am dorit sa particip, fiind mamica a doi copii. Am reusit sa stau doar la prima parte a evenimentului, timp in care i-am sorbit Monicai Reu fiecare cuvant. Imi luasem chiar si o agenda si un pix pentru a-mi schita in cateva cuvinte esenta prezentarii sale insa vorbele ei mi s-au intiparit in minte puternic. Nu am avut nevoie de alte „instrumente” in afara de atentie. Am avut cateva momente in care mi s-au declansat anumite „flash-uri” in minte, legate strans de subiectul discutiei. Categoric mi-ar fi placut sa stau pana la final!  😦 😦 :(. Ca mamica.

In calitate de „partener” cum frumos m-a numit d-na Antoanela Iftode (organizatoarea evenimentului), printre cei binecunoscuti in oras, m-am surprins privind in jur si cautand reactii. M-am surprins asezata in ultimul rand, stand cu sufletul la gura si asteptand ca mamicile norocoase sa simta aroma „copiilor” mei :), sapunurile si cremele din pachetelele pregatite cu drag.

Desi nu am reusit sa stau pana la final, am inteles ca momentul K’Adelle a fost marcat de o intamplare hazlie, intrucat castigatoare a unuia din cadouri a fost chiar o doamna care le foloseste deja :).

Pentru toate sentimentele frumoase pe care le-am incercat, pentru prima iesire in lume a produselor K’Adelle si pentru oportunitatea de a descoperi lucruri noi legate de relationarea cu copiii, trebuie sa iti multumesc,  Antoanela Iftode!

antoanela-iftode

 

 

 

2 gânduri despre „K’Adelle la prima…iesire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s